maanantai 3. toukokuuta 2010

Vaihtoehtoja hääkimpulle

Kukat eivät ole koskaan olleet minulle tärkeitä. Päin vastoin - ötökkäkammoisena ihmisenä kukat symboloivat minulle pelottavia ötököitä. Tämän vuoksi en ole ollut oikein kiinnostunut maksamaan hienosta hääkimpuista seteleitä, kun tiedän, että ampiaisen sattuessa kohdalle kimppu lentää pois käsistäni jo ennen häiden alkua.

Alkuun ajattelin, että yksi auringonkukka voisi riittää. Niitähän voisi jopa varastoida muutaman talteen siltä varalta, että kukka lentäisi käsistäni ennen varsinaista hääkimpun heittoa. Asiaa pähkäillessäni kuitenkin hoksasin, ettei minun ole todellakaan pakko ottaa käsiini kukkakimppua, jos se ei tunnu minulle sopivalta ratkaisulta. Jotain olisi kuitenkin mukava kantaa ja niinpä keksin tämän:

Kynttilälyhty! Sen voisi ripustaa seremonian ja ruokailun ajaksi pöydällä olevaan telineeseen. Se näyttäisi myös hyvältä syyskuisessa pimenevässä illassa. Sitä ei ehkä voisi heittää, mutta mikäpä estäisi miettimästä jotakin uutta seremoniaa kimpun heittämisen sijaan.

(kuvien linkkejä: Hääpari lyhtyineen, kultainen lyhty, kaksi pientä lyhtyä, valkopohjaiset kuvat)

4 kommenttia:

  1. Ajatuksemme häihin liittyen ovat suorastaan pelottavan samankaltaisia. (Vrt. kenkäpostauksesi.) Olen nimittäin itsekin pohtinut, että voisin astella alttarille kimpun sijaan kynttilä kädessä. Tosin itse olin ajatellut ihan vaan kruunukynttilää ja hyljännyt ajatuksen liian Luciana, mutta tuo lyhty on niin hyvä idea, että saatan hyvinkin pihistää sen!

    Tosin rakastan myös kukkia joten voi olla, että koska häihin ei muuten hankita ollenkaan kukkasia vaan koristellaan kynttilöin, haluan edes pienen morsiuskimpun.

    Mutta jos juuri sopiva lyhty osuu kohdalle...

    Kiitos ideasta (ja anteeksi mahdollisesta varkaudesta).

    VastaaPoista
  2. Hienoa! Mukava kuulla, että en ole ainoa omituinen. Minun ideoitani saa pihistää rauhassa. Sitä vartenhan niitä tänne myös kirjoitetaan!

    Etkö voisi myös yhdistää kukkia ja kynttilöitä (tai muita valoja). Katso vaikkapa nämä:
    http://florist-sarasota.com/wp-content/gallery/goldman/decorated-lantern.jpg
    http://www.bridella.com/Flowerella/blog/wp-content/uploads/2009/10/bouquet.png
    http://www.aprilsshowers.com/catalog/images/chs3328.jpg
    http://www.craftynest.com/wp-content/uploads/2010/01/DSCF5247-300x300.jpg
    http://images.onccc.com/images/ykfuxing/product/middle_303661.jpg

    Onko sinulla blogia, jossa voisin käydä ideavarkauksilla?

    VastaaPoista
  3. Oi, tuon ylimmän kuvan ajatuksen voisinkin toteuttaa, se yhdistää juuri ne kaksi asiaa joista pidän; elävän tulen ja elävät kukat! Kiitos ideasta (jälleen)! Ehkäpä kukkalaitteen voisi vielä toteuttaa niin, että sitä voisi loppuillan käyttää rannekukkana. Tai sitten vain koristaa kukkalyhdyllä pöytää.

    Valitettavasti en bloggaa, en ole tarpeeksi pitkäjänteinen sellaiseen vaan osallistun täällä kommenttien puolella. Mutta rakastan muiden blogien lukemista ja arvostan teitä jotka pidätte näitä yllä. Blogisi on todella hyvä. :)

    VastaaPoista
  4. Tuo rannekukka-lyhty-kokonaisuus kuulostaa todella hyvältä!

    Kiitos kehuista! En olekaan aikaisemmin pitänyt blogia. (Psst. Aloitin myös toisen blogin aivan erilaisella teemalla. Se löytyy tuolta: http://uskallan.blogspot.com/)

    VastaaPoista