lauantai 12. kesäkuuta 2010

Vihkisormuspulmia


Minun piti ottaa vihkisormukseksi mummoni vanha sormus. Ainoa pulma sormuksessa tuntui olevan se, että sitä piti pienentää ja vähän puhdistaa. Niinpä menin eilen kultasepälle pienennyttämään sitä. Kultaseppä kuitenkin kieltäytyi tekemästä sitä ja syynä oli se, että sormus on ontto ja pienennyttäminen voisi pilata sen totaalisesti. Lisäksi se ei kestäisi jatkuvaa käyttöä. Niinpä olen nyt ilman vihkisormusta. Kultaseppä sanoi, että voisin tietysti teettää tuosta sormuksesta näköiskappaleen, mutta sen hinnaksi tulisi noin 500 euroa, ja se on paljon rahaa. Harmittaa kyllä todella paljon. Nyt joudun siis miettimään muita sormusvaihtoehtoja. Kultaseppä muuten kertoi, että tämä mummoni sormus on tehty vuonna 1939 Tampereella.

5 kommenttia:

  1. Voi ei, todella surku! :( Olisi ollut varmasti muutenkin hienompaa pitää aitoa sukusormusta! Eikö tuota onttoutta pysty täyttämään ja sitten sormusta pienennyttämään? Mutta voithan tietysti säästää sormuksen ja käyttää sitä jossain muussa sormessa!

    VastaaPoista
  2. Tuo sormus on niin iso, ettei se sovi mihinkään sormeen. Ja kultasepän mielestä sormus ei kestäisi jatkuvaa käyttöä. Tallessahan tuo täytyy pitää, mutta käyttää sitä ei siis voi. Täyttääkään sitä ei voi, koska se voisi hajota kokonaan, jos sitä alkaisi korjaamaan.

    Harmittaa kyllä kovasti.

    VastaaPoista
  3. Ääh, tyhmä homma.. No, eipä sitten vaan voi mitään! :(

    VastaaPoista
  4. Kaverini sormusta ei voinut myöskään pienennyttää timantti-istutusten takia. Kultaseppä korjasi asian tekemällä sormuksen sisäpinnalle ylimääräisen kultakerroksen. Onnistuisikohan tämä?

    VastaaPoista
  5. Vaikka tuon saisikin pienennettyä, niin en varmaankaan uskaltaisi sitä käyttää. Tuolla sormuksella kuitenkin on paljon tunnearvoa, joten en halua riskeerata, että se menisi rikki.

    Uusia suunnitelmia on jo olemassa. Saa nähdä, kuinka käy!

    VastaaPoista